Over het Muziekkwartier


“Als je hier rondloopt is het net of je in een andere stad bent”, zei een Enschedese in november 2008 tegen de journalist van Tubantia die verslag deed van het open huis. Inmiddels is het Muziekkwartier een wijk op zich in de binnenstad. Een wijk van cultuur. Waar je even in een andere wereld kunt zijn, maar toch onmiskenbaar in Enschede bent. Want zo vertrouwd is het Muziekkwartier voor heel veel inwoners van de stad en regio wel geworden.

 

Onze ambitie voor de komende jaren is dat nog veel meer mensen het Muziekkwartier als een thuis gaan beschouwen. Een huiskamer van de stad, waar iedereen welkom is. Voor ervaringen die raken, soms schuren, maar altijd waarachtig zijn.

over-ons

Daarvoor tekenen de samenwerkende partners in het Muziekkwartier


Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Metropool, de Nationale Reisopera, Phion, Kaliber Kunstenschool, ArtEZ Conservatorium en Bibliotheek Enschede.

Onder regie van zeven culturele instellingen, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel is op 21 november 2008 het nieuwe Muziekkwartier door koningin Beatrix geopend.Het Nationaal Muziekkwartier ligt in de buurt van station Enschede en naast het Muziekcentrum Enschede aan het Willem Wilminkplein. Het gebouw is ontworpen door Jan Hoogstad. 

Wat de dwarsverbanden in het Muziekkwartier opleveren spreekt ook uit de programmering: een goed voorbeeld zijn festivals als het internationale BIG BANG Festival, waaraan verschillende partners een bijdrage leveren. Ook ‘Woar Geet ’t opan met Kesmis’ is helemaal Muziekkwartier.